Z JIŽNÍCH ČECH AŽ DO VAŠICH MISEK

Naše brambůrky se rodí v malebné obci Choustník v jižních Čechách, kde dochází k propojení brambor, slunečnicového oleje a oblíbeného koření na křupavou radost. Každou bramboru čeká zhruba půlhodinová cesta továrnou, která zahrnuje mytí, loupání, krájení, smažení a samozřejmě neustálou kontrolu kvality na každém kroku. A na konci této cesty už stojí známý pytlíček s brambůrky, připravený na pořádné společné křupání!

Garance kvality

Pouhé tři ingredience stačí k vytvoření křupavé bramborové pochoutky. O to větší potom klademe důraz na kvalitu každé suroviny.

Absolutní většinu brambor odebíráme od českých pěstitelů z nejrůznějších koutů republiky. Z českých polí se nám nejvíce osvědčily odrůdy Kiebitz nebo Lady Claire, díky ideálnímu obsahu škrobu, velikosti a tvaru. Dá se říct, že každou bramboru známe od sazeničky, a tak víme, že má perfektní vlastnosti pro výrobu Bohemia Chipsů.

Brambůrky připravujeme výhradně na 100% slunečnicovém oleji, nejjemnějším, který lze ze slunečnicových semínek získat.

Pro dovršení lahodné chuti brambůrků používáme nejrůznější typy kvalitního koření, kořeníme je oblíbenými příchutěmi tak, aby uspokojily chuťové buňky i těch nejnáročnějších spotřebitelů. A například solené chipsy obsahují podobnou koncentraci soli, jako je třeba v krajíci chleba.

Na vysoké výrobní standardy dbáme i mimo naši továrnu v Choustníku, známku Garance Bohemia tak najdete i na produktech z našich dalších továren. Můžete si pak být vždy jisti, že se na naše produkty můžete spolehnout.

Příběh prvních chipsů...

…aneb kuchařova odplata.

První bramborové chipsy připravil kuchař indiánského původu, který se jmenoval George Crum a pracoval v jednom elegantním hotelu v Saratoga Springs, ve státě New York. Kuchaře rozčílil zákazník, který si objednal opečené brambory a následně je nechal kuchaři vrátit.

Oním strávníkem byl Cornelius Vanderbilt, král železnic a očividně rozmazlený host, protože si opakovaně stěžoval, že jeho opečené brambory nejsou nakrájeny na dostatečně tenké plátky. Když už toho měl kuchař dost, rozhodl se, že obtížnému hostovi ukáže. S velkou obratností nakrájel brambory na tenounké plátky a smažil je kratičce ve velmi horkém tuku, až byly křupavé a zlatavě hnědé. A co se nestalo – jeho tenké křupavé lupínky měly ohromný úspěch!